Millainen on pandakarhun luonnollinen elinympäristö?

Pandakarhut elävät yleensä valtavissa kosteissa metsissä ja korkeilla vuorilla. Säännöllisesti näissä ympäristöissä on sopiva ilmastollinen vakaus, joka mahdollistaa bambupuiden, jotka ovat niiden pääravinto, kehittymisen. Nykyään noin 1.600 20.000 pandakarhua miehittää yli XNUMX XNUMX neliökilometriä elinympäristöä. Tässä artikkelissa voit hankkia lisää tietoa Panda Bear Habitatista.

pandakarhujen elinympäristö

Kaikki Panda Bear Habitatista

Pandakarhu on valtava nisäkäs, jolla on ainutlaatuinen kauneus ja joka painaa keskimäärin 100-115 kiloa. Se on kaikkiruokainen olento, eli sen ruokavalio koostuu mistä tahansa orgaanisesta aineesta, olipa se sitten kasvi- tai eläinperäistä. Jos olet kuitenkin miettinyt, missä pandakarhu asuu, sinun tulee tietää, että se on Aasiasta kotoisin oleva laji ja sitä löytyy Keski-Kiinan vuoristosta ja Tiibetistä, se voi nousta jopa 3.000 metrin korkeuteen.

Tämä eläin on yksi kauneimmista, mitä voimme saada koko planeetalla, minkä vuoksi se on niin silmiinpistävä kenelle tahansa. Jotta voit oppia lisää elinympäristöstä, jossa pandakarhu säännöllisesti asuu, pyydämme sinua löytämään ne jatkamalla seuraavien kappaleiden lukemista.

Maailmanlaajuinen jakelu

On tiedetty, että tämä karhulajike asui Burmassa, Vietnamissa ja Kiinan itäosassa, jopa Pekingin pohjoisosassa. On tärkeää selventää, että oli mahdollista saada tietää, että tämä oli pandakarhun alkuperäinen levinneisyys, juuri siksi, että tämän olennon fossiilisia jäänteitä löydettiin aiemmin mainituilta maantieteellisiltä alueilta.

Valitettavasti, ja kuten alussa mainittiin, pandakarhu asuu nykyään vain Kiinan ja Tiibetin keskialueella. Tällä tavalla kysymykseen "missä pandakarhu asuu", vastaus on, että se asuu tällä hetkellä Kiinassa ja Tiibetissä.

pandakarhujen elinympäristö

Millainen on elinympäristösi?

Pandakarhun täydellisen kehittymisen mahdollistavalla elinympäristöllä on olennainen ominaisuus, ettei se kärsi ilmastonmuutoksista, eli sekä lämpötila että ilmasto pysyvät vakaina ympäri vuoden. Näitä karhuja suosiva ilmaston vakaus voidaan saavuttaa muun muassa Sichuanin maakunnassa, jonka vuorten korkeudet vaihtelevat 1.300 3.500 XNUMX XNUMX metristä.

Tämä ilmasto on todellakin erittäin suotuisa bambun kasvulle, joka on pandan ruokavalion ensisijainen ravinto, mikä vaatii noin 12 kilon bambun kulutuksen päivässä. Näissä paikoissa vaaditaan sopiva kosteustaso ja viileitä alueita. Kaikki tämä johtaa mäntyjen ja muiden havupuiden tiheästi asuttamiin alueisiin.

Alueet, joilla on tiheää metsää, muodostavat ihanteellisen ympäristön näille olennoille, koska ne yleensä pyrkivät kiipeämään puihin pysyäkseen piilossa. Yleensä ne elävät yleensä eukalyptusmetsien läheisyydessä, koska ne myös syövät suurelta osin tätä kasvia.

Muista, että pandakarhu on määritelmänsä mukaan opportunistinen eläin ja pyrkii säännöllisesti asumaan läheisyydessä, josta se voi saada ruokaa. Lisäksi näissä valtavissa metsissä ei yleensä ole saalistajia, minkä ansiosta nämä nisäkkäät voivat tuntea olonsa turvallisemmaksi.

Sichuanin luonnonsuojelualue

Sichuanin maakuntaa voidaan pitää pandasuojelualueena, koska on arvioitu, että yli 30 % pandapopulaatiosta asuu tässä paikassa. Se on alue, joka sisältää jopa seitsemän elintärkeää luonnonsuojelualuetta, jotta tämä eläinlaji voi lisääntyä ja pysyä suojeltuina.

Vaikka kyseessä on alue, jonka pinta-ala on noin 9.245 XNUMX neliökilometriä ja jolla on runsas kasvisto ja siksi pandalle jatkuva ravintolähde, meidän on pidettävä mielessä, että tämän lajin lisääntyminen vankeudessa on erittäin monimutkainen prosessi. , mikä on raskauttava seikka, kun me kaikki tiedämme, että pandakarhu on vaarassa kadota.

ruokinta

Vaikka panda kuuluu lihansyöjien ryhmään, se on suurin osa kasvissyöjistä, koska se syö yleensä lähes yksinomaan noin kolmekymmentä bamburuo'on lajiketta (99 % sen ruokavaliosta koostuu bambusta). On myös tiedetty käyttävän hyönteisiä ja munia proteiinin lähteenä. On todennäköistä, että heidän ruokavalionsa sisältää myös jyrsijöitä ja nuoria myskipeuria.

Lihansyöjien esi-isiensä perintönä pandan ruuansulatusjärjestelmä ei ole täysin riittävä ottamaan vastaan ​​bambun sisältämiä selluloosamolekyylejä, minkä vuoksi sen on syötävä 12–38 kiloa tätä puuta joka päivä, mikä voi kestää jopa neljätoista tuntia. . Sen tehokkaat hampaat ja leuat on mukautettu murskaamaan bamburunkoja päästäkseen sen massaan.

Vaikka suuri bambunkulutus vaatii valtavan vedenkulutuksen (40 % bambun painosta on vettä, joka on 90 % versoissa), panda ottaa usein puroista tai jo sulaneesta lumesta.

Vaarassa sukupuuttoon

On arvioitu, että luonnossa elää hieman yli 1.000 jättiläispandaa. On myös arvioitu, että osa niistä on esillä eläintarhoissa ja sirkuksissa, ja tilanteen mutkistamiseksi ne eivät lisääntyy helposti vankeudessa, minkä vuoksi pandakarhua pidetään uhanalaisena lajina.

Nykyinen Kiinan lainsäädäntö soveltaa ankaria rangaistuksia kaikenlaisiin pandakarhuihin kohdistuviin hyökkäyksiin, mutta salametsästäjät hyökkäävät edelleen tähän olentoon. Onneksi vuonna 2005 25 vankeudessa syntynyttä jälkeläistä selvisi hengissä, vaikka lajin nykyinen tila on suuri sukupuuttoon kuolemisen riski.

Muita kiinnostavia artikkeleita, joita suosittelemme, ovat:


Artikkelin sisältö noudattaa periaatteita toimituksellinen etiikka. Ilmoita virheestä napsauttamalla täällä.

Ole ensimmäinen kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*

  1. Vastaa tiedoista: Actualidad-blogi
  2. Tietojen tarkoitus: Roskapostin hallinta, kommenttien hallinta.
  3. Laillistaminen: Suostumuksesi
  4. Tietojen välittäminen: Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille muutoin kuin lain nojalla.
  5. Tietojen varastointi: Occentus Networks (EU) isännöi tietokantaa
  6. Oikeudet: Voit milloin tahansa rajoittaa, palauttaa ja poistaa tietojasi.