Birds of Prey: Co jsou zač?, Typy, vlastnosti a další

Existuje velké množství dravců, kteří jsou velmi nápadní pro své krásné opeření a obdivuhodní pro svou sílu. Tito ptáci prošli evolučním vývojem v průběhu času a existují tisíce druhů nacházejících se v různých zemích. Seznamte se s těmito nádhernými ptáky v tomto článku.

dravci

Ptáci dravci

Jsou to většinou masožraví lovečtí ptáci, mají obrovské oči, které jim umožňují velmi dobrý zrak a vyznačují se silným zakřiveným zobákem a také srdceryvnými drápy, kterými kořist požírá. Mají také pevné svaly a peří, které jim umožňuje tiše létat. Jsou schopni se živit hmyzem i živými nebo mrtvými zvířaty různých velikostí. Mohou se nacházet v různých lokalitách a mají různé velikosti, jejich hlava je malá v poměru k tělu a očím.

Druhy dravých ptáků

Jsou známé pod těmito třemi jmény a jsou klasifikovány do dvou velkých skupin podle doby, kdy žijí, jsou to:

Noční draví ptáci

Tito osamělí ptáci žijí v noci, protože jejich vidění se ve tmě zlepšuje stejně jako jejich sluch. Mají velké oči a uši s malým zahnutým zobákem a kulatým obličejem. Jeho nádherné opeření se pohybuje mezi načervenalými, nažloutlými, hnědými nebo černými tóny. Najdeme mezi nimi sovy, sovy, mj. sovy, které poletují tiše, aby svou kořist nevyplašily. Jsou také známé jako strigiformes.

Denní dravci

Existuje mnoho druhů, které tvoří tento soubor ptáků, a nacházejí se v různých částech světa kromě Antarktidy; Vyznačují se impozantním tělem, silnými svaly a malýma nohama s dlouhými prsty, ve kterých mají velké drápy, kterými vězní svou kořist. Jeho zobák má zakřivený tvar, jeho hlava je kulatá a jeho husté opeření je velmi důležité pro přežití ptáka, které je většinou neprůhledné barvy.

Orel skalní (Aquila chrysaetos)

Orel skalní je jedním z nejznámějších dravců a používá se jako symbolický symbol spirituality a odvahy, protože se vyznačuje svou silou a schopností vznášet se vysoko, má sílu zvednout svou kořist ze země. bez ohledu na to, překonejte svou váhu a lovte za letu. Je snadné jej najít v různých oblastech a těší se bystrému zraku a v době svého stáří se izoluje, aby prošel metamorfózou, ve které si obnovuje zobák, drápy a tmavé peří, aby prodloužil svůj život.

Výr velký (Bubo bubo)

Vyskytují se v polopouštních oblastech, v tundrách a lesích, preferují místa plná stromů, protože jsou teritoriální a velmi samotářské. Lze je běžně vidět v Eurasii, kde je mnoho chováno v zajetí. Jsou velké a vydávají zvuk, který je slyšet až na 2 km. Jeho aktivita je noční, při které tiše pozoruje svou kořist a rychle na ni sestupuje, aby ji zabil svými drápy. Většina z této kořisti jsou savci.

dravci

Sup evropský (Torgos tracheliotus)

Nazývá se také sup lappet-faced, nachází se v Africe, je velký a má krk bez růžového peří. Při krmení proniká svým silným zobákem do rozloženého masa mrtvého zvířete. Tato vlastnost ho odlišuje od ostatních supů, kteří čekají, až torgo provede tento proces, aby se nakrmili nejměkčími částmi mršiny. Na druhou stranu preferuje stromy k hnízdění a odpočinku a otevřená prostranství k hledání potravy.

krahujec obecný (Accipiter nisus)

Vyskytuje se v Eurasii, Japonsku a Vietnamu v zalesněných oblastech. Tento druh se vyznačuje tím, že samice je o 25 % větší než samec a váží dvakrát tolik, opeření připomíná sovy a jestřába, barva je modrošedá s oranžovou a malým zobákem se drží kořisti. před jejich zabitím nebo roztrháním zase k tomuto procesu přispívají nohy s dlouhými a tenkými prsty. Historicky byl chválen pro svou statečnost a byl používán jako symbol v řecké mytologii.

Krahujec obecný rád loví jakýkoli druh lesního ptactva, ale živí se také ptáky vyskytujícími se v zahradách, přičemž má účinnost útoku 10 %, když letí nízko, aby chytil svou kořist. Tvoří hnízda do průměru 60 cm, do kterých klade 4 až 5 nápadných vajec pro jejich modrou barvu a hnědé skvrny a po 33 dnech inkubace se rodí mláďata, která v prvním roce jen těžko přežívají .

Sokol stěhovavý (Falco peregrinus)

Je známý jako nejrychlejší na světě, nachází se v horách, údolích, pobřežích a městech. Jejich velikost je velká, ačkoli samice jsou o 30 % větší než samci, jsou obecně tmavé barvy, mají černou hlavu, s tenkými, špičatými křídly; Je velmi rychlý při lovu nebo potápění a je schopen létat rychlostí více než 300 km/h. Může se dožít až 15 a půl roku.

Jeho zvláštností je lov velmi brzy ráno a na konci dne, jeho strava se skládá z ptáků, jako jsou racci, holubi, kachny; savci, malí plazi, hlodavci i hmyz, ti, kteří se vyskytují na pobřeží, loví mořské ptáky a ve městech preferují holubici skalní. Mohou se rozmnožovat ve druhém nebo třetím roce života se stejným partnerem, pro který si vyhrabou díru buď v písku nebo ve vegetaci, aby nakladli vajíčka.

dravci

Sýček obecný (Athene noctua)

Sýček obecný má velké intenzivně žluté oči, jeho velikost od zobáku k ocasu obvykle dosahuje délky kolem 25 cm, krátké, tlusté, hnědé s bílými skvrnami a krátkými kulatými křídly. Vydává hlasité a ostré zvuky většinou na konci dne. Obvykle se vyskytuje v oblastech s olivovníky, jako je jižní Evropa a severní Afrika. Živí se drobnými savci, velkým hmyzem, drobnými ptáky a červy a je podobný sovovi lesnímu.

Sova pálená (Tyto alba)

Tento druh ptáků lze nalézt rozšířený po celém světě, zejména ve venkovských oblastech. Vyznačují se krátkými zaoblenými křídly, navíc vynikajícím sluchem a zrakem při nedostatku světla, což jim usnadňuje útok na kořist uprostřed tmy, proto čekají, sledují svou kořist a pohybují hlavou v takovém způsobem, který lze jen stěží vnímat. Tímto způsobem požívají malé ptáky a hlodavce, jako jsou rejsci a myši, stejně jako hmyz.

Co se týče vokalizace, sova pálená nevydává konkrétní zvuk, který by je identifikoval, pouze vydává charakteristický sykot, když cítí nějaké nebezpečí nebo když se její mláďata potřebují nakrmit. Jsou střední velikosti, 33 až 35 cm na délku a nevykazují velké rozdíly ve velikosti mezi samcem a samicí, jak je tomu u dravců často. Co se týče rozmnožování, nemá na to přesně stanovený čas a snáší 4 až 7 vajec.

poštolka obecná (Falco tinnunculus)

Mají délku 34 až 38 cm od hlavy ke špičce ocasu, samci mají hlavu modrou s šedými rysy a opeření křídel je měděné s černými skvrnami a je vidět velmi charakteristický dlouhý ocas. šedá barva nahoře dole tmavý zaoblený okraj. Jeho preferovaným místem jsou husté křoviny, stejně jako volná prostranství, ale hnízdí v dírách nebo trhlinách ve stromech, konstrukcích nebo skalách a také na zemi.

Dalším stavem, který charakterizuje poštolku obecnou, je její schopnost zůstat nehybně ve vzduchu, sledovat svou kořist a následně se snášet dolů, zejména na drobné savce. Co se týče rozmnožování, je to většinou na jaře a může snést tři až šest vajec.Tento inkubační proces trvá 26 až 31 dní, který provádí především samice, zatímco samec hledá potravu.

dravci

Jestřáb obecný (Accipiter gentilis)

Jestřáb obecný je silný lovec charakteristický svou agresivitou v ekosystémech, kde převládají stromy, jeho stanovištěm jsou husté lesy, které se nacházejí v rovinách a horách, konkrétně v Severní Americe, Asii a Evropě. Na druhou stranu, barva jeho peří je podobná jako u sokola, i když je příbuzný orlů a krahujec. Struktura jeho křídel a ocasu mu umožňuje manévrovat uprostřed bohaté vegetace.

Strava těchto dravců se skládá z různých ptáků a malých savců, kteří se objevují během dne. Hnízda si staví na stromech, do kterých snáší 3 až 4 vejce. Některé podobnosti s orly lze pozorovat ve tvaru hlavy, zobáku a silných drápů. Jestřáb obecný byl považován za státního ptáka Paňdžábu, což je jedno z území tvořících Indii.

kondor andský (Vultur gryphus)

Je to černý pták, na krku a křídlech má bílé peří a na hlavě nemá peří. Od většiny dravců se liší tím, že samec je větší než samice. Ukázali, že mohou žít mnoho let a jejich reprodukce je nízká, protože to mohou dělat od 5 do 6 let a snést vajíčko může trvat 2 roky. Nachází se v pohoří And a poblíž Atlantického a Tichého oceánu.

Kondor andský se živí mrtvými zvířaty, počínaje jejich měkkými částmi, je to možné díky jeho silnému zobáku, kterým trhá kůži a mršinové tkáně. Opírá se o velmi vysoké útesy, kde může být chráněn před větrem, deštěm a jinými predátory. Zejména byl používán jako národní symbol různých jihoamerických zemí, včetně Argentiny, Kolumbie, Chile, Ekvádoru a Venezuely.

Káně lesní (Buteo buteo)

Vyznačuje se černým zobákem, hnědými a bílými barvami v peří, má vějířovitý ocas: široký a krátký. Jeho křídla vykazují stejné vlastnosti jako ocas, jsou široká a krátká, což mu umožňuje provádět určité vznášení, vytrvalé klouzání, kruhovým způsobem, s jemným máváním. Preferuje otevřená prostranství jako vřesoviště s lesy, louky, proto se vyskytuje v Evropě, na Kavkaze, v Íránu, Rusku, Indii a Africe; pobývá v těchto místech a jejich migrace jsou na krátké vzdálenosti.

Káně je robustní, kompaktní a středně velké. Stejně jako ostatní dravci se živí drobnými savci a doplňuje ho hmyz, žížaly a drobní obratlovci, jako jsou ptáci a plazi. Velmi zvláštní charakteristikou káně lesní je to, že je to od prvního dne narození velmi hlučný pták a jeho hlas je slyšet v každém ročním období.

dravci

orlosup bradatý (Gypaetus barbatus)

Tento sup patří do skupiny ptáků ohrožených vyhynutím na evropském kontinentu, má dlouhá a úzká křídla, peří na hlavě, které ho odlišuje od ostatních supů a může dosahovat hmotnosti 4,5 až 7 kg. Nachází se ve strmém, členitém a nerovném terénu s útesy nebo roklemi, kam mohou vrhnout svou kořist. V tomto smyslu se nacházejí v Asii, Turecku, Číně, Africe a Evropě.

Zajímavostí tohoto ptáka je, že jeho potravu tvoří kosti, na které čeká, až ostatní masožravá zvířata sežerou měkké části mrtvého savce a ti pak jdou sežrat jeho kosti, dokážou sežrat kousky o velikosti 20 cm v délce. V případě, že kosti překročí tuto velikost, jsou vrženy proti kamenům, dokud nejsou rozbity na menší kousky, které mohou spolknout. Odtud pochází jeho konkrétní název. Kromě toho se živí zbytky masa a kůže, ještěrky a myši.

Osprey (Pandion haliaetus)

Jak jeho jméno napovídá, živí se rybami a žije v blízkosti jezer a pobřeží poblíž míst, kde si staví hnízda se zbytky stromů a klacků. Jeho délka života je 20 až 25 let a jeho hlavní vlastnosti jsou: bílý hřbet, tmavě hnědé peří, úzký a dlouhý ocas, úhlová křídla. Tento druh ptáka je rozšířen po celém světě, takže je snadné ho najít. Zajímavou zvláštností orlovce je, že zůstává po celý život se stejným partnerem.

Ostatní dravci nebo dravci

Přidává velkou rozmanitost druhů, které tvoří dravé ptáky, udržují si dravý způsob života a v současnosti požívají právní ochrany, ačkoli dříve tomu tak nebylo. Jejich rozmanitost závisí na jejich chování a anatomických vlastnostech a na místech, kde se nacházejí v různých oblastech planety, z nichž některé jsou uvedeny níže:

  • jestřáb africký orel
  • Bonelliho orel
  • Cape Eagle
  • orel molucký
  • orel stepní
  • Harpyje orel nebo větší harpyje
  • Iberský císařský orel
  • východní říšský orel
  • orel skvrnitý
  • Indický orel skvrnitý
  • Bonelliho orel
  • pomeranský orel
  • dravý orel
  • australský sokol
  • evropský sokol
  • sokol východní
  • Turumti Falcon
  • Alcotán jednobarevný nebo neprůhledný či břidlicový sokol
  • aura savany
  • aura džungle
  • Guatemalská Scops Owl
  • puštík ušatý
  • puštík ušatý
  • bílá rohatá sova
  • Fraserova sova
  • pouštní sova
  • sova filipínská
  • Mléčná sova nebo Verreauxova sova
  • sova skvrnitá
  • Maurská sova
  • Sněžná Sova
  • Sova nebo sova hnědá
  • výr bengálský
  • Americký sup červenohlavý
  • sup laločnatý
  • sup bělohlavý
  • sup královský
  • jestřáb sova
  • poštolka australská
  • poštolka mauricijská
  • poštolka madagaskarská
  • Poštolka černohřbetá nebo poštolka Dickinsonova
  • poštolka bělooká
  • poštolka rudonohá
  • Poštolka břidlicová nebo šedá
  • poštolka malá
  • poštolka liščí
  • Chuncho
  • Kalifornský kondor
  • královský kondor
  • Merlin
  • Gyrfalcon nebo gyrfalcon
  • Výr velký neboli nacurutú
  • sokol berigorský
  • sokol borni
  • Eleanor's Falcon
  • sokol taita
  • maorský sokol
  • sokol mexický nebo sokol bledý
  • sokol netopýr
  • Jestřáb červenoprsý nebo velký černý jestřáb
  • sokol olovnatý
  • sokola raroha
  • Raroh velký
  • sokol jestřáb
  • sokol yaggar
  • sova brýlová
  • puštík ušatý
  • sova andská
  • sýček kostarický
  • blewitt owlet
  • sýček pralesní
  • sova hrabatá
  • Guatemalská sova
  • sýček perleťový
  • sovička evropská
  • Guatemalská sova
  • minimální sovička
  • sýček rudoprsý
  • hlasitý orel
  • Tajemník
  • Siguapa

Zveme vás k přečtení následujících zajímavých článků:

Poznejte vlastnosti orla

Vejcorodá zvířata


Obsah článku se řídí našimi zásadami redakční etika. Chcete-li nahlásit chybu, klikněte zde.

Buďte první komentář

Zanechte svůj komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*

*

  1. Odpovědný za data: Actualidad Blog
  2. Účel údajů: Ovládací SPAM, správa komentářů.
  3. Legitimace: Váš souhlas
  4. Sdělování údajů: Údaje nebudou sděleny třetím osobám, s výjimkou zákonných povinností.
  5. Úložiště dat: Databáze hostovaná společností Occentus Networks (EU)
  6. Práva: Vaše údaje můžete kdykoli omezit, obnovit a odstranit.