Incuntrà i più famosi uccelli tropicali esotici

Ci hè un gran numaru di spezie d'Acelli Tropicali in u mondu, a maiò parte di i quali campanu in zoni di jungla o vicinu à u mare induve u clima cálido è umitu li dà e cundizioni perfetti per u so sviluppu. Vi invitemu à leghje stu articulu per scopre i principali uccelli tropicali chì si distinguenu per esse famosi, grazia à a so bellezza abbagliante è altre qualità.

ACCELLI TROPICALI

Panoramica di uccelli tropicali

Sò tutti quelli chì venenu principarmenti da e fureste tropicali d'America, Africa, Asia Meridionale è Australia. Questi uccelli sò distinti da a so grande diversità, piumaghji chjappi cù culori straordinaria è canti magnifichi è incredibili, certi ancu li cunsidereghjanu assai rumorosi. Sò omnivori chì manghjanu sementi, frutti è insetti. In i fureste tropicali ci sò innumerevoli spezie, alcune di e quali sò assai famosi, cum'è u turpial è u cardinale in Venezuela, u quetzal in a jungla di Guatemala, Messico è Costa Rica, induve ci sò ancu colibri è tucani.

Un altru paese cù stu tipu di fauna estensiva hè u Brasile, in particulare u so pendulu uriginale da a so jungla amazona, una spezia chì vive ancu in altre parti di l'America Centrale è l'isule di i Caraibi. In Colombia, a so spezia curiosa è endemica hè u tucanu à beccu rossu. U yaco è u lovebird venenu da l'Africa. Mentre i cacatua è i parrocchetti venenu da l'Australia. È cusì ci sò assai altri famosi acelli di i zoni tropicali, chì vi furniremu tutte l'infurmazioni sottu per chì pudete amparà più nantu à elli.

L'acelli tropicali quandu sò tenuti in cattività, hè impurtante di piglià in contu u spaziu, postu chì alcuni di questi acelli necessanu una grande gabbia o una aviaria, mentri àutri ponu avè una gabbia più chjuca, è per guarantiscia una dieta sana ponu esse datu. una cumminazzioni di sementi inseme cù l'alimenti cuncentrati chì cuntenenu qualchi cumpunenti necessarii per una bona dieta è di sicuru qualchi frutti è ligumi.

u parrocchetto australianu

Hè un picculu acellu esoticu nativu di l'Australia, cù culori verdi è gialli chì sò i più tradiziunali, ci sò ancu turchini, bianchi, grisgi o altre sfumature chì anu risultatu da u cruciamentu di questi. Si pò ripruduce duie volte à l'annu in a primavera è u vaghjimu. Si nutrenu di birdseed, millet, granu è avena, sò ancu datu lettuce, chard, spinach, carotte, banane o pomi. Inoltre, duvete copre i so bisogni di iodu è calciu per cumprà in i magazzini in l'industria.

Quandu si trovanu in i so abitati naturali, questi uccelli tropicali spessu formanu grandi bande durante e stagioni migratorii. Inoltre, hè impurtante di mette in risaltu chì, datu a peculiarità di esse estremamente sociable cù e persone, sò una di e spezie esotiche più populari in casa è perchè necessitanu mantenimentu di basa, cum'è cambiamenti frequenti d'acqua in i so bevitori è a pulizia di e so gabbie. . Inoltre, deve esse cunsideratu chì hè una spezia chì si riproduce rapidamente.

ACCELLI TROPICALI

cunure d'oru

Questa spezia d'acellu tropicale hè di grande bellezza è hà una grande parte di u so corpu cù u piume giallu d'oru chì cambia in tonalità rossu-aranciu brillanti. A fronte, a corona è a nuca sò gialli brillanti cù tonalità aranciu. Colore giallu brillanti nantu à u mantellu, u spinu è u torsu. Coperture di coda superiore gialli cù piume blu esotiche. Badge verde cù punte blu è ali internu; i cache più chjuchi è medii, gialli cù spots verdi variabili; grandi copertine punta gialli-verde, primariu copre blu.

Piume di volu, verdi sopra, primarie cù punte blu è pale interne, marroni grisgiu sottu. Coperture di coda gialla (o aranciu è gialla). A gola hè aranciu cù un cast giallu nantu à u pettu superiore, mentri u pettu inferjuri è u ventre sò aranci. Sopra, a cuda hè soprattuttu verdi gialli cù punte blu; sottu, grisgiu cù un tinte giallu. U so beccu hè marrone scuru à neru, l'iris hè marrone scuru, è hà i gammi marroni.

Di solitu campanu in savane, in boschi secchi cù palme, è à volte in i zoni inundati finu à 1200 m. Traversanu solu l'abitati più aperti quandu si move trà e zoni forestali. Sò uccelli tropicali suciali chì sò generalmente vistuti in bande di 30 o più individui. In quantu à a ripruduzzione, si pò dì chì nidifica in i buchi di l'arburi o di palme induve ci hè solu un pulcino. A dimensione media di embrague hè di 3 à 4 ova, chì sò incubati per 1 mese. Questu hè quasi quaranta per centu più di l'altri acelli cumparatu à a massa d'ova.

A dieta di questi uccelli tropicali hè pocu documentatu, ancu s'ellu hè prubabilmente custituitu di l'alimenti dispunibuli lucali cum'è frutti, baga, o fiori. Certi alimenti cunnisciuti include legumi, cactus rossi, è possibbilmente frutti di Malpighia. In quantu à a so distribuzione geugrafica, si trovanu in u nordeste di l'America Sudamerica, da u Monti Roraima in l'estremu nordu di u Brasile, zoni adiacenti à a Sierra de Pacaraima in Venezuela è u nordu di Guyana, à u fiumu Pomeroon, à est à traversu u Suriname è a Guyana Francese. in Brasile à Amapá.

Ancu si sò stati osservati ancu in Pará è in l'Amazonia orientali (in u punente intornu à Rio Branco è lucale in l'Amazonia miridiunali, da Santarém à a regione di Rio Canumá). Tuttavia, ponu esse cunsideratu cumune. I registri sporadici indicanu una prisenza lucale di questu ucellu nantu à una larga zona di a so gamma. Hè guardatu in u locu cum'è un ucellu domesticu è hè catturatu per u cummerciu di uccelli vivi.

ACCELLI TROPICALI

ara giacintu

Stu tipu d'acellu tropicale hè unu di i più grandi pappagalli è hà una colorazione distintiva, soprattuttu blu profonda, cù diversi sfumature. Ali è coda sottu neru. A basa di u beccu è l'anellu periocular cù un tintu ligeramente bluish. A coda hè assai longa è u so forte beccu neru hè prufondamente curvo è punta. A spezia simili, ma più chjuca, Anodorhynchus glaucus, chì hè stata estinta à u principiu di u XXu seculu, pò esse accaduta in Bolivia.

Per d 'altra banda, gode di una larga varietà di abitati pieni di palme di grande sumente, chì si nutre. In a furesta di u Brasile sittintriunali, prefiere i boschi di pianura è formazioni staghjunali umidi cù spazii sbulicati. Ma in i parti più secchi abita in terreni di pianura tagliati da valli rocciosi, ripidi cù l'arburi caduci chjusi, boschi di galerie è paludi cù Mauritia flexuosa. In a regione Pantanal, l'uccelli frequentanu u boscu di galerie cù palme in i zoni cuparti d'erba umida. Apparentemente, porta i muvimenti migratori. Di solitu si vede in coppie, gruppi di famiglia o gruppi chjuchi.

In quantu à a so ripruduzzione, pudemu dì chì nidificanu in i grandi buchi di l'arburu, in i chjassi rocciosi di i scoglii di u nordeste di u Brasile. L'arbureti di nidificazione preferiti in Mato Grosso, Brasile include Enterolobium è Sterculia striata. In u nordeste di u Brasile, a nidificazione si trova in palme di Mauritius morti o in scogliera. Di solitu ponanu unu o dui ova, ancu s'è una sola ghjovana sopravvive di solitu si u sicondu ovu cova pochi ghjorni dopu à u primu.

Per d 'altra banda, vale a pena nutà chì u periodu d'incubazione dura circa un mesi è u masciu hà da piglià a cura di u so cumpagnu mentre ella incubate l'ova. I ghjovani cuccioli fermanu cù i so genitori finu à trè mesi. Questi poi ghjunghjenu à a maturità è cumincianu à ripruduce versu l'età di sette anni. À u turnu, hè impurtante nutà chì a stagione di ripruduzzione hè da Aostu à Dicembre, forsi un pocu più tardi in e regioni Pantanal.

Leur régime alimentaire se compose principalement de noix, disponibles localement à partir de divers palmiers, dont Maximiliana regia, Orbignya martiana et Astrocaryum, dans le nord-est du Brésil, de Syagrus coronata et Orbignya eicherir, dans les zones marécageuses de Scheelea phalerata et Acrocomia. Nuts di palma sò estratti da a pianta o da u tarritoriu stessu (in particulare dopu un focu o quandu sò dispunibuli cum'è resti indigeriti in feces di vacche). Altri frutti per i quali l'infurmazioni sò dispunibuli sò quelli di Ficus sp., è ancu di i molluschi aquatici Pomacea. L'acelli beie liquidu da i frutti di u palme verde.

A so distribuzione include l'internu di l'America Centrale di u Sudamerica, possibbilmente in parechje grandi spazii separati. In u bacinu di l'Amazonia in Parà da u fiumu Tapajós, à l'est di u bacinu di Tocantins, à u sudu, possibbilmente à u norduvestu di Tocantins. Almenu prima di l'attuali, l'Amazoni sittintriunali (in Amapá, Amazonas è Roraima, Brasile) è forsi alcuni più specimens ponu abbità, ancu s'è ùn sò micca cunnisciuti registri recenti. Distribuitu ancu in u nordeste di u Brasile, più o menu centru in a microregione Chapadas das Mangabeiras à a junzione di Maranhao, Piauí, Goiás è Bahía, Brasile (regione Gerais).

Una terza populazione significativa hè cuncentrata in l'abitati paludosi in l'area superiore di u fiume Paraguay in u sud-ovest di Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Brasile è si estende in l'est di Bolivia è l'estremu nordu di u Paraguay. Reportatu cum'è prubabile per u fiumu Mapori in u sudeste di a Colombia (Vaupés). Muvimenti generale, ma forse staggione, in l'Amazonia in relazione à l'ecologia di e piante chì alimentanu. U tarritoriu trà l'attuale trè distribuzioni principali pò ancu esse occupatu, ancu s'è i tendenzi recenti parenu indicà chì questu seria improbabile.

Parrot Chiripepe

Quandu discrivinu sta spezia d'acelli tropicali, pò esse nutatu chì hà una fascia frontale rossa stretta è sorda cù qualchi piuma rossa più brillanti daretu à a cere, signori negri, piume di guancia è corona, verde grisgiu cù punte nera; copre orecchie verde oliva. I parti superiori sò verdi grassy cù una piccula zona rossu nantu à a parte bassa. Coperture primarie verde-bluastra, coperta alare verde erba, alcune piume à volte tinte d'oliva.

In quantu à i primarii, sò blu in i web esterni è verdi in l'internu, cù punte scure; i sicundarii, invece, sò soprattuttu verdi. I lati di u collu, a gola è u pettu, marroni oliva, piume marroni sotterranee è punte neri, dà à u tuttu un effettu scaly. A parti inferjuri di u pettu hè verde cù una macchia marrone in u centru di u ventre, i fianchi, i cosci è i coperti sottu coda verdi. Sopra, a cuda verde in a mità basale, tinged bronze to reddish tons at the ends; sottu, a coda hè marrone opaco.

Stu tipu d'acellu tropicale hà un beccu grisgiu, qualchì volta più pallidu à a basa di a mandibula, cere giallastra, anellu orbitale grisgiu biancu è iris marrone scuru. Inoltre, deve esse nutatu chì i so gammi sò grisgiu scuru. Pò esse nutatu chì e caratteristiche esterne è fisiche di i dui sessi sò simili. U fledgling ùn hà micca u culore marrone nantu à u ventre. Immaturi più pallidi chè l'adulti cù l'iris più scuru. Cumprendu diversi abitati di fureste, jungla, fringes, è paludi, cumpresi i pezzi rimanenti di araucaria.

ACCELLI TROPICALI

In u Chaco Paraguaianu, parenu esse guasi cunfinati à e zoni di crescita ripariali longu u fiumu Paraguay è i so principali affluenti. In u sudu-est di u Brasili si trovanu soprattuttu in muntagna à 1.400 metri sopra u livellu di u mari; in altre parti di i bassini finu à circa 1.000 metri, induve sò resistenti à l'interferenza, ancu visitanu parchi urbani in i cità di Asunción, Rio de Janeiro è São Paulo è manghjanu in l'arbureti (Rio Grande do Sul). Vivenu inseme, di solitu in bande di 6-12 acelli finu à 40.

Nidificanu in u pirtusu in l'arbulu. A stagione di ripruduzzione include i mesi da uttrovi à dicembre. Accoppiamentu di 5-6 ova. A femina incuba sola per quasi 30 ghjorni. I ghjovani partenu da u nidu dopu à circa 45 ghjorni, dopu chì cuntinueghjanu à esse alimentati per un tempu da i dui membri di a coppia. A so dieta include polpa di Euterpe edulis, sementi di Schinus, Xylopia, Cecropia, Croton, Miconia, ficus, Psidium è Pinus; Fiori di Ambrosia è Vernonia è Protium Aril. In altri lochi, l'Araucaria hè una fonte d'alimentariu assai impurtante.

Inoltre, deve esse nutatu chì hè endemicu à u sud-est di l'America di u Sud, u sud-est di u Brasile è u nordu di l'Argentina. In Brasile, ponu esse osservati da u sudu di Bahia sopra i stati custieri à u Rio Grande do Sul è à l'ouest à u sudu di Minas Gerais è à u sudu di u Mato Grosso passendu per u Paraguay (l'estensione di i registri suggerisce a so prisenza in u Brasile). luntanu à punente), in u nordu di l'Uruguay è in u nordu di l'Argentina, in Misiones, Corrientes, Formosa, Chaco è in u passatu sporadicamente in u nordu di Santa Fe è in u sudeste di Bolivia.

Pappagalli cacichi, ancu famosi uccelli tropicali

Questa spezia hè inconfundibile per i so culori radianti. Havi una fronte è una corona gialli-bianchi, chì svanisce da daretu à marroni cù strisce pallide nantu à a nuca, è hè frangiata cù piume allungate, in forma di frill chì sò rossi borgogna à a basa è blu brillanti à i punte. I pappagalli marroni anu i guanciali marroni, a gola, i lati di u collu è a ciglia, assai striati cù tonalità gialli. I parti suprani sò verdi. I coperchi di l'ala mediana è minore sò verdi cù coperte primarie blu scuru.

Primarii negru, secundarii verdi cù punte scure. Sottu, ali verdi, piume di volu negru. pettu verde è i lati di u ventre; Borgogna rossu centru di u pettu è u ventre tipped with blue, creendu un effettu di striscia blu è rossu, à volte cù un pocu verde, soprattuttu in u pettu superiore; cosce è coperti sottu coda verdi. Sopra, a cuda hè verde cù punte blu, piume blu di l'esternu nantu à i web esterni è oculati rossi à a basa di e web internu; sottu, a coda nera. Beccu negru, più pallidu à a punta, cere nera, iris giallu, è zampe grisgiu scuru.

Stu tipu d'uccelli tropicali vive in u boscu di pianura è prefiere i lochi cù un terrenu solidu, cumpresu un terrenu ligeramente ondulatu o colline (possibilmente per via di una varietà più grande di piante nantu à quale si alimenta). Hè apparentemente evitari boschi Várzea, bordi di u boscu, è clearings, ma ci hè un rapportu di uccelli in fureste inundate in u drenaje di u fiumu Morona, u Peruviu, è alimentanu principarmenti in i boschi riparian in Venezuela. Righjunghji appena 400 metri in u sud-est di a Colombia è 200 metri in Venezuela.

Di solitu ùn si trova in grandi gruppi, sò spartuti in coppie o gruppi chjuchi di 3-4. Rarely up to 10. Prehatching aggregations pari chì si sparte in coppie o trio à u principiu di nidificazione. Puderanu nantu à e cime di l'arburi in gruppi chjuchi (forsi ancu solu in cavità d'arburu). Si alimenta principalmente in u canopy. Inoltre, ùn sò micca assai suciali. Mostranu un aspettu di raptore, affissendu e piume nantu à u spinu di a testa cum'è un fan.

Nidificanu in l'arburi cavu, cumpresu un vechju nidu di picchi, per esempiu un picciu rossu (Campephilus rubricollis). Un battimentu rapidu di l'ale, seguitu da una discesa dolce in planata, si traduce in un volu di dimostrazione profondamente ondulatu durante a stagione di ripruduzzione. Ripruduzzione chì si faci trà marzu-ghjugnu in Venezuela; ghjennaghju-marzu in Guyana; ferraghju-aprili in Suriname; trà dicembre-ferraghju, in Brasile. Si alimenta di foglie è rimjiet di Bombacopsis, frutti immaturi di Dialium, frutti di Euterpe, Attalea, fagifolia, Astrocaryum. Cunsumeghja ancu inga è guava in i zoni cultivati.

In riassuntu, pò esse nutatu chì hè un uccello assai intelligente, ghjucatu è assai bellu. In ogni casu, malgradu a so attrattiva innegabile, ùn hè micca una spezia ideale per mantene in cattività. Sò assai nervosi è à volte questu significa chì sguassate o muzzicanu e so piume causannu danni. Sò pappagalli estremamente rumorosi è avè una copia in casa ùn pare micca assai tollerable, ma piuttostu una prova difficiule per a nostra pacienza.

Tucanu

Hè unu di l'acelli tropicali nativu di a parti miridiunali di u cuntinente americanu, cù u piume neru cuntrastu cù u giallu intensu nantu à u collu, u so grande beccu di culore pò misurà sin'à un terzu di a so taglia (circa 14 cm). Sò l'acelli chì anu u beccu più grande cumparatu cù l'altri acelli tropicali. Hà ali chjuchi, curtite è arrotondate. A coda hè quadrata in certi spezie. L'ochji sò circundati da a pelle chì hè qualchì volta di culore chjaru.

ACCELLI TROPICALI

Per d 'altra banda, sò stati catalogati sottu à l'ordine Piciformes è a famiglia Ramphastidae. Chì include 6 generi è circa 40 spezie. I tucani misuranu trà 18 è 63 cm è u tucanu Toco hè u più grande. U tucanu campa in a jungla, ma qualchì volta preferisce è si move in boschi umidi è ancu in e zone più fresche. Vive in e cime di l'arburi di e fureste tropicali, subtropicali è di pianura. U so locu si estende da u Messicu, attraversu l'America Centrale, à u nordu di a Culumbia è u norduvestu di u Venezuela.

U prugettu ùn hè micca solu per pruteggiri, hè ancu usatu per piglià i frutti è ligumi chì si trovanu in i tronchi magre. Essendu supplementatu cù insetti o certi picculi criaturi, cumpresi altri acelli è i so ova. Inoltre, sò amichevuli, campendu in bande di circa dodici membri. A maiò parte di a so esistenza si spende in l'arburi, per quessa ùn sò micca acelli migratori è sò generalmente truvati in coppie o petite bandate. Questi uccelli tropicali nidificanu in i cavità di l'arburi è ponanu da 2 à 4 ova bianchi è u periodu d'incubazione hè di 43 à 46 ghjorni, maschili è femini si curanu.

À a nascita, i ghjovani sò senza piuma è mantenenu l'ochji chjusi per circa trè simani. Restanu in u nidu da ottu à nove settimane mentre u so beccu si sviluppa cumplettamente è si prepara à vola. Quandu sò ghjovani, anu un beccu più cortu cà l'adulti, ma ci hè poca differenza in u piume per età o sessu. I so culori vivi li permettenu di mischjà cù a luce tagliuzzata di u canopy di u boscu. In ogni casu, questi acelli spessu facenu soni monotoni o pruducianu un chirp assai primitivu, chì suggerenu chì ùn anu micca pruvatu à stà oculati.

Quandu si distingue ognuna di l'spezie di stu tipu d'acellu tropicale, si pò esse mintuatu di a varietà di e so caratteristiche in quantu à u so piume o u so beccu. Per esempiu, hè cunnisciutu chì quelli chì abitanu l'area di l'Amazoni è l'Andi sò i più grandi, righjunghjendu più di mezu metru di lunghezza. In ogni casu, ci sò quelli chì sò più chjuchi, cum'è l'aracari, chì vive in i boschi umidi di l'America Centrale è u nordu di u cuntinente sudamericanu.

Ancu s'ellu hà un gran numaru di generi, e duie spezie predominanti, hè in periculu criticu. Sò stati cacciati cù una certa intensità, ma u mutivu principale chì sò in periculu criticu hè a distruzzione di l'habitat. A deforestazione di e fureste, a contaminazione, a crescita di e zone urbane è a biopirateria sò alcune di e manifestazioni più evidenti. Attualmente, sta spezia hè in periculu d'estinzione per via di i cambiamenti di l'habitat è di u ciculu riproduttivu lentu in u quale pona solu 2 ova à l'annu è chì hè difficiule di ottene cù u cambiamentu climaticu.

ACCELLI TROPICALI

Galerita Cacatoès

Il s'agit d'une espèce d'oiseaux tropicaux de grande taille avec un plumage principalement blanc. In l'adulti, i piume di l'arechje, u collu è a guancia sò gialli pallidu, u bordu furmatu da i 6 piume erettili inclinati in avanti, hè giallu. U beccu pò ghjunghje sin'à 14 centimetri di lunghezza. A parte sottu di l'ale è a cuda sò gialli chjaru. L'anellu intornu à l'ochju mostra un culore biancu. L'iris hè marrone scuru in u masciu è marrone rossu in a femina. U beccu hè grisgiu negru, e gambe grisgiu. I ghjovani à pocu sferenti i so irisi sò marroni chjaru.

Sò assai rumorosi è faciuli di vede, anche si sò megliu ricunnisciuti da i so chianci. Duranti a staghjoni di ripruduzzione campanu in coppie o in picculi gruppi di famiglia, ma u restu di l'annu campanu in bandati chì ponu esse cintunari. Si cumportanu in modu familiar in i zoni urbani è in i lochi dotati di alimentatori. In altri lochi chì suscitanu i so suspetti di solitu è ​​l'astuzia, sò assai difficiuli di ghjunghje. In i zoni aperti, questi acelli implementanu un sistema di guardia urganizata cum'è seguitu: mentre a maiò parte di a banda manghja, certi acelli fighjanu da un perchje vicinu è tendenu à sonà l'alarma s'ellu ci hè periculu.

Truvate in una varietà di zoni boscati, boschi (cumprese paludi è zoni ripari), mangroves, terreni aperti, in terreni agriculi (cumprese campi di risu è piantazioni di palme), savane, mallee è zoni suburbani. Truvatu finu à 1500 metri in parti di l'Australia, 2400 metri in Papua Nova Guinea. In Australia, a staghjoni di l'accoppiamentu hè trà maghju è aostu in u nordu è trà aostu è ghjennaghju in u sudu. In Nova Guinea si faci durante tutti i mesi di l'annu, ancu s'è i mesi più attivi sò trà maghju è dicembre.

Sta spezia riproduce à volte in culonii. U nidu hè una cavità naturale in un grande eucalyptus vicinu à un flussu trà 3 è 30 metri sopra a terra. A volte, a residenza hè situata in buchi in i scoglii di calcariu longu u fiume Murray. In questu casu, l'ova sò dipositu direttamente nantu à a sabbia. In Nova Zelanda, questi uccelli si trovanu à mezu à balle di fenu in stalle. U nidu cuntene generalmente 3 ova bianchi. Quessi sò dipositati in una strata di debris decomposing in u fondu di a cavità.

Per d 'altra banda, deve esse nutatu chì, in u prucessu di incubazione, i dui genitori facenu alternativamente per un periudu di 30 ghjorni. I ghjovani sò di culore giallu è lascianu u nidu dopu à 6 à 9 settimane. Inoltre, si pò ancu esse mintuatu chì, abbastanza regularmente, questi acelli tropicali tornanu à u nidu per riposu per circa duie simane. I ghjovani restanu in u gruppu di famiglia per parechji mesi. Si alimentanu inseme in picculi gruppi spargugliati.

In quantu à a so dieta, hè custituitu da erbe è grasses, è ancu di qualchì granu è di granu. Si nutre ancu di erbe nocive cum'è u cardu di latte. L'altri alimenti includenu: radichi, rizomi, noci, baga, fiori, bulbi, fiori è larva di insetti. Puderanu dannu significativu à i culturi. Scavanu in a terra recentemente piantata manghjendu u fruttu maturu, questu dannu ancu i culturi almacenati è i balli di fenu da quale strappanu a tappa plastica.

Per d 'altra banda, pudemu dì chì, in quantu à a distribuzione giugrafica, sta spezia hè endemica di l'Australia sittintriunali è orientali, a Nova Guinea è l'isuli vicini, in particulare l'Isule Aru, Indonesia. Hè stata impurtata cù successu à l'Isule Palau in Micronesia, Nova Zelanda, è alcune di e Moluccas. A pupulazione taiwanese hè stata stimata à circa 100 coppie di ripruduzzione introdutte. Vive principarmenti sottu à 1000 m, ma pò esse vistu in ocasioni in Australia à 1500 m è 2000 m in l'est di a Nova Guinea.

Bandiera Cacatua

Hè distinatu da a so cresta spettaculare fatta di 16 piume longu chì curve in avanti. Queste piume anu una basa larga cù una parte cintrali ligeramente rosula flecked with yellow-red. L'estremità superiore di a cresta sò bianchi. Un altru inseme di piume più inturniati cresce nantu à l'ochju, furmendu una basa bianca quandu a cresta hè risuscitata. A fronte hè attraversata da una fine banda rossa. A faccia, u collu è a parte sottu sò di culore di salmone, sguassate à u biancu nantu à i coperchi.

I piume di u volu è di a cuda sò bianchi cù infiltrazione di salmone nantu à a parte sottu. U beccu hè quasi biancu. L'iris sò marroni scuri è i gammi sò grisgi. A femina s'assumiglia à u so cumpagnu, ma a testa è a parte inferiore di salmone-rosa più chjaru. A striscia gialla chì decora a nota hè più luminosa è larga. A parti suprana di u ventre hè bianca invece di rosa salmone. L'iris sò rosati rossi. I ghjovani sò identici à a femina. A striscia frontale hè aranciu rossu brillanti, l'iris marrone chjaru.

In quantu à u cumpurtamentu di questi acelli tropicali, si pò dì chì u coppiu hè l'unità suciale di basa, ma mantenenu u cuntattu cù l'altri pariglii senza ripruduzzione attraversu a furmazione di gruppi. Fora di a stagione di ripruduzzione, ci sò principarmenti picculi bandati di 10 à 50 acelli. I più grandi riunioni sò tenuti solu in i tempi di siccità o quandu e fonti alimentarii sò abbundanti. In questu casu, pò esse un centu di persone. I nichi cumuni sò occupati solu fora di a stagione di ripruduzzione è l'acelli partenu prima à l'alba.

Cercanu l'alimentariu in l'arburi è in terra. Passendu in terra, caminanu pianu pianu per evità l'erba alta. In a banda, un acellu sempre ghjucanu u rolu di sentinella. Adopta una attitudine assai prudente, parzialmente sbrizzandu a so crête, è piglia regularmente pause durante a quale si stende altu à observe u circondu. Duranti u caldu di meziornu, si rifuggia in u folla di l'arburi. Duranti l'estiu, u periodu di restu hè più longu. L'acelli parighji sò sempre vicinu à l'altri. In i periodi di calore intensu, st'acellu visita i punti d'acqua, à u tramontu, torna.

A so pupulazione hè distribuita nantu à una larga varietà di abitati forestali in zoni aridi o semi-aridi. A spezia hè strettamente ligata à i zoni mallee. Si trovanu in particulare in a reforestazione di cipressi è eucalyptus, in parcelle miste di eucalyptus è casuarini o vicinu à scogli. A so prisenza in un locu hè ancu largamente duvuta à l'esistenza di una fonte d'acqua. Per d 'altra banda, mostra un attaccamentu assai debbule à l'abitati frammentati induve ùn stà micca longu.

A stagione di nidificazione và da Aostu à Dicembre. I cacatua tornanu à i so siti tradiziunali di nidificazione. A cavità di u nidu riceve megliurenze: l'entrata hè allargata è coperta cù una strata di fraschi freschi posti à u fondu di u nidu. I nidi sò quasi sempre luntanu l'una di l'altru, à una distanza di circa 2 km. A pusazione hà trà 2 è 5 ova chì sò dipositati trà 2 è 3 ghjorni. L'incubazione hè fatta da i dui genitori, principia dopu à u dipositu di u terzu ovu è dura trà 23 è 24 ghjorni.

I pulcini restanu in a parte bassa di a caverna per 57 ghjorni è sò alimentati da masci è femine. A famiglia ferma vicinu à u nidu finu à chì l'ultimi ghjovani lascianu u nidu. Allora si uniscenu à altri gruppi di famiglia induve e risorse alimentari sò abbastanza. In casi rari, a cacatua di bandiera hè furzata à caccià un paru chì hà cuminciatu à pusà l'ova in u so nidu, ma sta forma di parasitismu pò ancu esse successu.

Si nutrenu di sementi, grasses, graneddi, è spessu meloni. Cunsumanu ancu fichi lucali freschi, ananas, sementi d'eucalyptus, cipolle, noci, radichi, insetti è larva. Duranti è dopu l'alimentazione, sti acelli cullighjanu rami è pezzi di cortezza è creanu una piova di chips di legnu à u pede di l'arburi. Inoltre, quandu u calore hè intensu, aumentanu a freccia di e so visite à i pochi d'acqua. Questi uccelli sò nativu di l'Australia è i so punti di forza principali sò in u Sud-Ovest Queensland, induve sò spargugliati, è l'Australia Meridionale, induve sò lucali.

Aratinga cubana, un altru di l'acelli tropicali

Havi un beccu forte è ganchu, chì mostra a capacità di a parte superiore è inferiore di muvimenti, chì permette à stu pappagallo di sbucciare è sfracicà e sementi, frutti è noci cascati da parechji altri uccelli, affinchendu cusì una altra caratteristica di successu di questu uccello tropicale. . E so gammi anu una magnifica capacità di presa chì li permette di piglià pose incredibili è afferrà in lochi estremi grazia à una disposizione di punta cù duie dite in avanti, 2 è 3, è duie in daretu, 1 è 4.

A so testa, i lati di u collu è u collu sò verdi d'erba cù uni pochi di piume rosse sparse chì qualchì volta formanu spots. Grass green upperwing caps and guard, primariu è secundariu cù punte verdi scure è margini per catturà l'internu; bordu carpale cù piume rosse sparse è a so ala hè curva è rossa. Coperte sott'alari cù piume di volu marroni d'oru, copertine rosse minori è mediane, è coperte maiori gialli oliva.

Parte inferiore giallastra-verde cù una larga colorazione d'oliva, à volte cù piume rosse isolate, soprattuttu nantu à u collu è e cosce. Sopra a cuda verde scuru cù una tinta d'oliva, sottu marrone giallu. Bec de couleur claire, anneau orbital blanc bleuâtre, iris jaune et pattes brunâtres. A femina hà più culore aranciu nantu à l'ale. I juvenili anu coperti sottu à l'ali verdi è rossi, un margine di gamba giallu (micca rossu), iris grisgi, è senza piume rosse sparse.

Questa classa di l'acelli tropicali vive in a savana, soprattuttu in i zoni induve i palmi Copernicus è Thrinax sò cumuni, à i bordi di i boschi è in i zoni cù arburi abbundanti. In ogni casu, ci hè una bona evidenza chì sò stati truvati in lochi chì sò stati un pocu mudificati, cum'è i boschi d'eucalyptus in u paese apertu è i frammenti di boscu perenne in i savane di palme. Inoltre, si pò dì chì a spezia sopravvive solu vicinu à grandi spazii di furesta primaria.

Unu di i prublemi riproduttivi principali di sta spezia hè di truvà nidi è cumpete per elli. Hè chjuca cusì u so vantaghju fisicu annantu à l'altri acelli per spiazzalli da i nidi hè menu è duveranu dimustrà una aggressività più grande per pudè caccià i picchi è ancu qualchi rapace. In ogni casu, studii recenti suggerenu chì in a vita libera sta spezia ùn hà micca un altu gradu di selettività per l'altezza di a palma in quale nidificarà o a prufundità di u nidu, chì hè in u stadiu di accoppiamentu è ùn hè micca evidenti in forte. nidu di segni di cordialità.

In ogni casu, puderia esse una tendenza à preferite i nidi cù una apertura d'entrata abbastanza stretta per permette à a coppia di entre è impedisce à i predatori di entre. Sembra ancu chì l'spezie di ripruduzzione hè più tollerante di l'altri coppie vicini di a listessa spezia chè cù l'altri pappagalli, ma in una certa misura spaziata, favurendu palme induve ci hè solu una cavità induve ci hè un certu gradu di privacy quandu si riproduce. pappagalli..

A stagione di ripruduzzione principia in April è generalmente finisce in lugliu. Ils construisent parfois leurs nids dans des cavités creusées à l'origine par le pic Tajá (Xiphidiopicus percussus). U nùmeru di ova pusatu hè mediu trà trè è cinque. L'incubazione hè fatta da i dui membri di a coppia è i ghjovani sò alimentati finu à ch'elli abbandunonu u nidu. Una volta chì u nidu hè vacante, l'immaturi ponu esse veduti volendu in picculi bandati cù i genitori prima di a staghjoni di l'invernu, è formanu gruppi più grande quandu diverse famiglie si uniscenu.

A dieta di sta classa di uccelli tropicali hè custituita da manghi, papaia, guaiava, palme Roystonea, frutti di Melicoccus bijogatus è Spondias mombin, è ancu di sementi, germogli, millet è baga Inga. Anu ancu alimentatu di cafè è granu di granu, chì hè per quessa ch'elli sò stati cacciati longu fà da a pupulazione, perchè anu causatu enormi danni à i culturi. Nanzu era unu di l'acelli endemichi di Cuba è di l'Isula di a Juventud, ma avà hè limitatu à parechji dreadlocks in i zoni remoti di l'isula di i Caraibi.

In captivity, sò assai rambunctious è un pocu cuntenuti è inquieti è sempre bisognu di monitorà. Pocu cumunicativu in l'emissione di e parolle, ancu s'ellu hè assai amichevule cù a persona chì sceglienu cum'è un cumpagnu chì ùn si sbarazzarà micca di un male piacevule, quasi sempre toleratu è ancu grati. Sensibule à e cundizioni cambianti di l'ecosistema in quale vive. I bisogni è e difficultà per a propagazione di sta spezia sò considerablementi. Mantene stu bellu acellu cum'è una mascota pò esse interessante, ancu s'è a so piccula pupulazione rende un pocu difficiule di mantene.

Se vi piace stu articulu nantu à l'Acelli Tropicali è vulete sapè più nantu à altri temi interessanti, pudete cuntrollà i seguenti ligami:


U cuntenutu di l'articulu aderisce à i nostri principii di etica edituriale. Per signalà un errore cliccate quì.

Sianu the first to comment

Lasciate u vostru cummentariu

U vostru indirizzu email ùn esse publicatu.

*

*

  1. Responsabile di i dati: Blog di Actualità
  2. Scopu di i dati: Cuntrolla SPAM, gestione di cumenti.
  3. Legitimazione: U vostru accunsentu
  4. Cumunicazione di i dati: I dati ùn seranu micca cumunicati à terzi, eccettu per obbligazione legale.
  5. Archiviazione di dati: Base di dati ospitata da Occentus Networks (UE)
  6. Diritti: In ogni mumentu pudete limità, recuperà è cancellà e vostre informazioni.