Uccelli di preda, caratteristiche, tippi è più

L'acelli di preda anu una seria di attributi fisichi chì li facenu eccellenti predatori di l'aria, chì li mette in cima di a catena alimentaria. Grazie à u so sensu di a vista, u beccu, e unghie è altre qualità straordinaria, sò cacciatori implacable quandu si tratta di catturà a preda. Per amparà e caratteristiche è l'esempii di sti acelli putenti, vi invitamu à cuntinuà à leghje stu articulu.

Acelli preda

Uccelli rapaci o rapaci

Ci sò millaie di tipi d'acelli, ma unu di i gruppi d'acelli più chjappi cunnisciuti hè l'acelli di preda. Stu gruppu, chì hè ancu cunnisciutu cum'è uccelli rapaci o uccelli rapaci, include un gran numaru di spezie cù caratteristiche impressiunanti è bellezza stupente. Un rapace o rapace hè quellu chì cattura a preda cum'è alimentu, utilizendu u so beccu è e unghie affilate. Tramindui l'ultimi è u so beccu sò generalmente più o menu grossi, putenti è adattati per strappare è/o piercing carne.

A parolla "raptor" vene da u terminu latinu "rapere", chì significheghja "piglià" o "piglià per forza". Parechje spezie d'acelli ponu esse cunsiderate parzialmente o totalmente predatori, in ogni modu, in l'ornitologia, a parolla "acellu di preda" ùn hè micca solu appiicata à l'acelli chì caccianu è si alimentanu di l'animali, ma ancu include quelli chì sò alimentati di insetti assai chjuchi.

Funzioni principali

L'acelli rapaci, i rapaci o a preda anu caratteristiche cumune, cum'è un sensu straordinariu di a vista cù quale si trovanu a so preda, è ancu unghie putenti cù unghji longhi è musculi forti. U so beccu hè spessu curvatu, duru è putente. Di solitu presentanu una grande complexion, ancu s'è i so capi sò più o menu chjuchi cù ochji enormi. Grazie à tutte queste caratteristiche sò dotati di una bellezza superba è imponente.

In generale, u so alimentu hè custituitu di preda viva, chì varieghja secondu a grandezza di l'acellu chì i piglia. Per esempiu, un picculu rapace, cum'è u facciu, pò catturà mammiferi modesti, uccelli è insetti, mentre chì l'acula d'oru pò catturà micromammiferi, mammiferi chjuchi è grandi, chì stermina cù i so putenti unghie è u beccu, tagliendu è strappandu a so carne. cun grande facilità.

Tipi di uccelli di preda

Sicondu i vantaghji cumpetitivi offerti da e so caratteristiche fisiche è adattazioni è a dispunibilità di l'alimentariu in u so ambiente, l'acelli rapaci sò generalmente abitudini diurni o notturni:

Acelli preda

uccelli diurni

Stu inseme d'acelli hà una diversità più larga di quelli di notte. In parte di elli, i più famosi sò l'aquile, cunsiderate cum'è l'acelli di caccia più grande è chì ponu esse truvati in tutti l'ecosistema. À questu si aghjunghjenu falconi è kestrelli, cum'è l'acelli più veloci in u mondu. Una categuria speciale di l'acelli rapaci diurni sò l'acelli necrophagus, chì a dieta hè custituita da carrion, postu chì stu specimenu ùn uccide micca a so preda. Sò acelli di granni pesu è grandezza, cum'è vulturi è cundori.

uccelli di notte

Comu parte di stu gruppu sò i strigidi (gufi) è i titonidi (gufi). Sò ricunnisciuti per avè adattazioni chì migliurà l'audizione è riduce u rumore di e so ali quandu volenu. Questi acelli caccianu di notte, quandu u sensu di l'audizione hè assai più impurtante chè quellu di a vista. A so faccia hè inturniata è u so beccu hè curtu, chì hè d'aiutu per una cuncentrazione còmuda di u sonu emessu da a so preda, perch'elli ponu sente ogni picculu muvimentu.

Esempii di Birds of Prey

Eccu i recensioni di alcuni di l'acelli rapaci più famosi chì anu caratteristiche distintive:

L'aigle royal (Aquila chrysaetos)

Hè cunnisciutu cum'è unu di l'acelli rapaci più famosi è distribuiti in u pianeta. Pò esse truvatu in l'America di u Nordu è Centrale, Eurasia è l'Africa di u Nordu. Certi pupulazioni d'impurtanza ponu esse truvate in Gran Bretagna, Giappone, Vancouver è u Mediterraniu. A prisenza di l'acula d'oru in l'Europa Centrale hè diminuita per via di l'attività umana.

Civette reale (Bubo bubo)

Grande rapace chì pò esse truvata in diverse regioni di l'Asia, l'Africa è l'Europa. Hè di solitu prisenti in l'Auropa nord-occidentale è in i lochi di u Mari Mediterraniu cum'è a Penisula Iberica. Pupula diversi ambienti, essendu frequenti in zone boscate, semi-desertiche è tundra. Hè circa 80 centimetri di longu è a so alare hè di circa 2 metri. Un disignu cripticu, marmuratu copre u so corpu è e piume cum'è "arechje". Siccomu l'allevu in captive di u civetta eurasiatica hè relativamente faciule, hè comunmente utilizatu in falconeria.

Acelli preda

Vautour eurasien (Torgos tracheliotus)

Hè un rapace di tamanta enormosa endemica di l'Africa è hè simplicemente ricunnisciutu da u so collu senza piuma è a tonalità rosata, assai simili à un turchinu. Havi un beccu putente, assai più grande è più forte di quellu di l'altri varietà di vulture, chì permette à questu animali di dislodge è pierce a pelle è i musculi di l'animali digià mortu.

Épervier commun (Accipiter nisus)

U Sparvieru Eurasiaticu hè un acellu di preda chì pò esse trovu assai freti in tutta l'Eurasia, da a Spagna à u Giappone, è si distingue per u so culore grisgiu-bluastru cù bande aranciate nantu à u so spinu. Ancu s'ellu hè chjucu in grandezza, hà qualità eccellenti per a caccia.

Faucon pèlerin (Falco peregrinus)

Indubbiamente, hè unu di l'acelli rapaci più populari, postu chì pò esse truvatu in u mondu sanu è i so esemplari adulti mostranu un spinu grisgiu-blu cù una testa negra. Hè l'acellu cù a più alta vitezza cunnisciuta, pudendu superà i 300 chilometri à l'ora. E femine di sta spezia sò più grande di i masci è a so dieta hè custituita da rettili, mammiferi è insetti.

Civetta europea (Athene noctua)

Hè un acellu chì hè appena 25 centimetri di longu è si pò truvà in certi rigioni di l'Africa è l'Auropa. A civetta hè ricunnisciuta da i so ochji gialli, e so ali arrotondati, cum'è u restu di u so corpu cù piume marroni è spots bianchi.

Civette (Tyto alba)

Stu rapace abita i cinque cuntinenti, principarmenti in i zoni rurali, piaghja cù vegetazione media, è terreni agriculi. Hè un acellu di taglia media cù abitudini di notte. U disignu di a faccia di a civette cuntribuisce assai à a so straordinaria acuità auditiva. Hè una varietà cosmopolita chì pò ghjunghje à circa 40 centimetri di lunghezza. A so caratteristica più notevuli hè u so bellu culore biancu cù spots chì puntellanu a so parte abdominal.

Acelli preda

Fascale commun (Falco tinnunculus)

Il s'agit d'un prédateur de taille moyenne, avec une tête brune grise et des ali rouges avec des marques noires. U facciu cumune pò esse truvatu in gran parte di l'Europa, l'Asia è l'Africa, induve campa di solitu in boschi bassi è terreni sbulicati.

Autour des palombes (Accipiter gentilis)

Hè un acellu cù una grande sumiglianza cù un falcu o un sparvieru, ma hè più vicinu à l'acula. L'astore cumunu pò ghjunghje à una talla di 100 à 150 centimetri di lunghezza è mostra un piume di tonalità nera o marroni è un abdomen biancu cù strisce più scure. E so ali curtite sò utili per passà per e regioni muntagnoli è i boschi densi di Eurasia è America.

Condor andino (Vultur gryphus)

Hè un acellu di grandezza enormosa è culore neru, cù piume bianche à u collu è à l'ale. Ùn hà micca piume nantu à a so testa, chì generalmente hè rossu, ancu s'ellu pò cambià u so culore secondu u so statu emutivu. Vive in Sudamerica, in particulare in i Monti Andi.

Buse commune (Buteo buteo)

U Buzzard hè un rapace di medie dimensioni da l'Europa Centrale. Hà un fisicu compactu è un piume chì i so culori varienu da u marrone scuru à i toni bianchi. Sò rigulari truvati in pasture, brughiere è campi in l'Europa cintrali.

Gypaetus barbatus (Gypaetus barbatus)

Hè un vulturu chì si distingue da l'altri rapaci. U so nome vene da u so abitudine di alzà l'osse è i cunchiglii è i ghjittassi contr'à e petre per rumpilli è alimentassi. Hè a rischio di spariscia in Auropa, duv’ellu si pò sempre vede in i Monti Cantabrichi, i Pirenei è l’Alpi. Pudete ancu ottene in Africa di u Nordu, Sudafrica è Grecia.

Acelli preda

Balbuzard pêcheur (Pandion haliaetus)

Questu hè un rapace mediu chì campa in tutti i cuntinenti fora di l'Antartida, ancu s'è in Sudamerica hè un acellu migratori chì ùn custruisce micca nidi.

Gufo de l'oreille courte (Asio flammeus)

Questu hè unu di i civelli più distribuiti in u mondu, cù una prisenza pertinente in u Circulu Antarticu è l'America Sudamerica, o in u Circulu Articu è a Regione Temperata Nord. Hà un piumaghju marronu nantu à a so parte suprana chì diventa pallida in a parte bassa di l'animali è un paru d'arechje assai curtite nantu à a so faccia appiattita è l'ochji enormi.

Aigle à tête blanche (Haliaeetus leucocephalus)

Nativu di l'America di u Nordu è face parte di l'ordine di l'accipitiformes. Hà una taglia più o menu grande, pudendu ghjunghje sin’à 2 metri d’envergatura alare. Hè un predatore maiò in e regioni chì abita, chì pò varià da i paludi è i boschi à i zoni deserti. Il vole fréquemment des proies au balbuzard pêcheur (Pandion haliaetus), qu'il agace et harcèle. Questu hè un ucellu assai peculiar per via di a so taglia è di u cappucciu biancu nantu à a so testa chì u carattirizza.

Harpy Eagle (Harpia harpyja)

Hè una di e più grande varietà d'aguli chì esisti, ghjunghje sin'à un metru di lunghezza, cù una envergatura chì supera i dui metri è cù unghie chì ponu allungà più di 15 centimetri. Hè parti di l'ordine di l'accipitiformes è campa in e fureste pluviali di u Neotropicu, da u sudu di u Messicu à u nordu di l'Argentina. Moltu spettaculare micca solu per a so grandezza enormosa, ma ancu per u so piume, chì si sferisce in l'area di a testa quandu si senti sottu minaccia, simula una spezia di corona.

Picargo géant (Haliaeetus pelagicus)

Hè un rapace chì abita in regioni di mare, laghi o fiumi in Giappone, Corea, Cina è parti di Russia. Hè u raptore più pesante postu chì pò pisà più di 9 kilogrammi. L'envergure di l'ala supera i 2 metri di longu è a so lunghezza hè più di un metru, chì face, inseme à l'aquila arpia, unu di i più grandi acelli di u mondu. Essendu un rapace marinu, si nutre particularmente di salmone, per quale hà un beccu enormu adattatu per severà a pelle forte di questi pesci.

Barbagianni (Strix hylophila)

Stu tipu d'acellu di preda abita in jungla è furesta di u Brasile, u Paraguay è l'Argentina. Hè un acellu assai sfuggitu chì, in parechje occasioni, hè più faciule d'ascoltà ch'è di osservà. Di taglia mediana, circa 40 centimetri di longu, mostra un disignu assai appariscente cù strisce chjaru è scuru chì copre u so corpu è un discu neru nantu à a so faccia.

Civetta europea (Otus scops)

Stu acellu si trova distribuitu in tutta l'Europa, l'Asia è l'Africa. L'Eurasian Scops Owl abita in e fureste è in i zoni vicinu à i fiumi, anche si pò ancu esse osservatu in i zoni urbani è periurbani. Hà un piumaghju assai cripticu, cum'è u restu di i strigiformes, è hè a più chjuca varietà di civetta in a Peninsula Iberica, appena 20 centimetri di longu. Per quessa, hè cunsideratu unu di i più chjuchi rapaci cunnisciuti.

Gufo boréale (Aegolius funereus)

Questa hè una varietà chì populeghja l'Auropa sittintriunali, pudendu osservà in i zoni di i Balcani, i Pirinei è l'Alpi, custituendu a spezia di civetta di muntagna è fureste di coniferi per eccellenza. A so grandezza hè di circa 25 centimetri longu, per quessa hè cunsideratu unu di i picculi acelli rapaci. Hè ricunnisciutu per avè una testa estremamente grande chì hè abbastanza sorprendente è cù strisce nere cum'è "ciglia" chì circundanu a so faccia.

Altri Birds of Prey

In u listinu chì seguita, mencioneremu altre varietà di uccelli rapaci chì ponu esse truvati in diverse parti di u mondu:

Aquila

  • L'aigle des palombes africain (Aquila spilogaster)
  • Aigle de Bonelli (Aquila fasciata)
  • Aigle audacieux (Aquila audax)
  • Aigle du Cap (Aquila verreauxii)
  • Aigle des Moluques (Aquila gurneyi)
  • L'aigle des steppes (Aquila nipalensis)
  • Aigle impérial oriental (Aquila heliaca)
  • Aigle impérial ibérique (Aquila adalberti)
  • Aigle maculé (Clanga clanga)
  • Aigle maculé de l'Inde (Clanga hastata)
  • Aigle tacheté (Clanga pomarina)
  • Aquila rapace (Aquila rapax)

Gufi

  • Chouette ou Hulotte brune (Strix virgata / Ciccaba virgata)
  • Gufo d'oreilles (Asio otus)
  • Chouette à cornes blanche (Lophostrix cristata)
  • Grand-duc d'Amérique ou Grand-duc d'Amérique (Bubo virginianus)
  • La Chouette du Cap (Bubo capensis)
  • Civetta barrata (Bubo shellyi)
  • Civette du désert (Bubo ascalaphus)
  • Civetta filippina (Bubo philippensis)
  • Gufo lattiginoso o Gufo di Verreaux (Bubo lacteus)
  • La chouette de Magellan ou le Grand-duc cornu (Bubo magellanicus)
  • Gufo maculato (Strix occidentalis)
  • Civetta grande (Asio capensis)
  • Gufo di Nduk, Gufo di Guinea o Gufo di Fraser (Bubo poensis)
  • Civetta delle nevi (Bubo scandiacus)
  • Civette du Bengale (Bubo bengalensis)
  • Civette reale malasia (Bubo sumatranus)
  • Civetta vermiculata o Civetta cenere (Bubo cinerascens)

ghestrioni

  • Fascicolu australianu (Falco cenchroides)
  • Crécerelle de Madagascar (Falco newtoni)
  • Crécerelle de l'île Maurice (Falco punctatus)
  • Crescere delle Seychelles (Falco araeus)
  • Fasciole à dos noir ou crécerelle de Dickinson (Falco dickinsoni)
  • Falco ardosiaceus (Falco ardosiaceus)
  • Crécerelle malgache (Falco zoniventris)
  • Crécerelle aux yeux blancs (Falco rupicoloides)
  • Crécerelle à pieds rouges (Falco vespertinus)
  • Faucon crécerelle (Falco naumanni)
  • Falco alopex (Falco alopex)

Falchi

  • Faucon bérigora (Falco berigora)
  • Borni Falcon (Falco biarmicus)
  • Falcon d'Eleanor (Falco eleonorae)
  • Taita Falcon (Falco fasciinucha)
  • Falcon Maori (Falco novaeseelandiae)
  • Falcu mexicanu o falcu pallidu (Falco mexicanus)
  • Bat Falcon (Falco rufigularis)
  • Faucon à poitrine rouge ou grand faucon noir (Falco deiroleucus)
  • Falcon à plumes (Falco femoralis)
  • Faucon Saker (Falco cherrug)
  • Falcon Tagarote (Falco pelegrinoides)
  • Falco Yággar (Falco Jugger)

civette

  • Gufo à collier (Glaucidium brodiei)
  • Civetta amazzonica (Glaucidium hardyi)
  • Gufo andino (Glaucidium jardinii)
  • Civette à cannelle (Aegolius harrisii)
  • Civette d'Amérique centrale (Glaucidium griseiceps)
  • Civetta alpina (Glaucidium passerinum)
  • Chouette du Costa Rica (Glaucidium costaricanum)
  • Civetta di Blewitt (Athene blewitti / Heteroglaux blewitti)
  • Civetta guatemalteca (Glaucidium cobanense)
  • Gufo gnome (Glaucidium gnoma)
  • Civetta della giungla (Glaucidium radiatum)
  • Gufo saguaro o gufo pigmeo (Micrathene whitneyi)
  • Gufo des terriers (Athene cunicularia)
  • Cape Owl (Glaucidium capense)
  • Petite civette (Glaucidium minutissimum)
  • Gufo nacré (Glaucidium perlatum)
  • Civetta à pettu rossu (Glaucidium tephronotum)

Altri Birds of Prey

  • Falcu africanu (Falco cuvierii)
  • Faucon australien (Falco longipennis)
  • Falcon eurasiaticu (Falco subbuteo)
  • Falcon orientale (Falco severus)
  • Turumti Falcon (Falco chicquera)
  • Alcotán Unicolor ou Opaque ou Slate Falcon (Falco concolor)
  • Savannah Aura (Cathartes burrovianus)
  • Jungle Aura (Cathartes melambrotus)
  • Choliba Scops Owl (Megascops choliba)
  • Civetta guatemalteca (Megascops guatemalae)
  • Civette du Pacifique (Megascops cooperi)
  • Vulture à tête rouge d'Amérique (Cathartes aura)
  • Buse rouillée ou épervier ferrugineux (Buteo regalis)
  • Vautour fauve (Gyps fulvus)
  • Vautour noir d'Amérique (Coragyps atratus)
  • Petite Chouette de Caburé (Glaucidium brasilianum)
  • L'épervier de l'Alcove (Surnia ulula)
  • Chuncho (Glaucidium nana)
  • Condor di California (Gymnogyps californianus)
  • Condor royal (Sarcoramphus papa)
  • Merlin (Falco columbarius)
  • Gyrfalcon ou Gyrfalcon (Falco rusticolus)
  • Grand-duc cornu ou Nacurutu (Bubo virginianus nacurutu)
  • Chouette à lunettes (Pulsatrix perspicillata)
  • Gufo d'oreilles (Asio ou Pseudoscops clamator)
  • Picargo criant (Haliaeetus vocifer)
  • Segretariu (Sagittarius serpentarius)
  • Siguapa, Ciguapa o Civetta nera (Asio stygius)

Statu di cunservazione

Malgradu u fattu chì l'acelli rapaci anu una prutezzione legale, questu ùn era micca sempre u casu, postu chì anni fà eranu cunsiderati animali dannosi, sia per u so impattu nantu à e spezie allevate da l'omu o in quelli chì eranu preda. hè per quessa ch'elli sò stati classificati cum'è vermin.

In Auropa, u periodu di e duie guerre mundiali, significava una tregua in a caccia di rapaci è, più tardi, da l'anni 1950 è 1960, principia a prutezzione di stu gruppu d'acelli, chì puderia esse verificatu in un ligeru aumentu di a so populazione l'anni 1970. In Spagna, l'acelli rapaci sò tutelati legalmente dapoi u 1966.

A causa di u so stilu di vita predatori, spessu in cima di a catena alimentaria, l'acelli rapaci facenu circustanze di cunservazione diverse. A contaminazione hà causatu severi cali in certi spezie. L'usu di pesticidi cum'è DDT à tutti i livelli, è a so absorption da l'urganismi di a so preda potenziale, hà fattu chì i casci di l'ova di questi acelli si stendenu progressivamente.

In listessu modu, a diminuzione di u so habitat per l'impattu umanu nantu à u so ambiente è ancu a sparizione di massa di prede cum'è i cunigli, causata da epidemie cum'è a pneumonia hemorrhagic virali è a mixomatosi, hà causatu una forte caduta in certe pupulazioni di rapaci. , righjunghjendu quasi l'80% di e zone disoccupate da l'acula imperiale iberica.

Falconeria

L'attività di caccia cù l'usu di l'acelli rapaci hè chjamatu falconeria, chì hà avutu u so principiu più di quattru mila anni fà. Ancu s'ellu era assai cumuni duranti u Medievu, hè sparitu in u XVIImu seculu. Attualmente, unu di i so prumutori più impurtanti è quellu chì insistia à u so salvamentu era Félix Rodríguez de la Fuente, unu di i più grandi esperti di rapaci in u mondu.

Altri articuli chì ponu interessà ancu voi sò:


U cuntenutu di l'articulu aderisce à i nostri principii di etica edituriale. Per signalà un errore cliccate quì.

Sianu the first to comment

Lasciate u vostru cummentariu

U vostru indirizzu email ùn esse publicatu.

*

*

  1. Responsabile di i dati: Blog di Actualità
  2. Scopu di i dati: Cuntrolla SPAM, gestione di cumenti.
  3. Legitimazione: U vostru accunsentu
  4. Cumunicazione di i dati: I dati ùn seranu micca cumunicati à terzi, eccettu per obbligazione legale.
  5. Archiviazione di dati: Base di dati ospitata da Occentus Networks (UE)
  6. Diritti: In ogni mumentu pudete limità, recuperà è cancellà e vostre informazioni.