I più cunnisciuti Birdless Flightless, Caratteristiche

In u mondu di l'animali, ci hè un gran numaru di spezie, cumpresi l'acelli, però, micca tutti ponu vola à traversu u celu è per quessa, hè assai cumunu di truvà certi acelli chì ùn volanu micca. Se vulete sapè quale sò l'Acelli più cunnisciuti chì ùn volenu micca, vi invitamu à cuntinuà à leghje stu articulu.

ACCELLI CHE NON VOLANU

I più cunnisciuti uccelli chì ùn volenu volà

In tuttu l'evoluzione, assai acelli anu decisu di piantà di vola è di stà in terra solida. Sfurtunatamente, u risultatu per parechje di sti spezie era di sparisce, cum'è diventenu preda faciule per l'omu è l'animali. Quelli chì anu sopravvissutu l'anu fattu perchè eranu troppu grande (ostruch) o u so habitat era troppu remotu (pinguinu). Allora ci sò sempre qualchi spezie d'acelli chì ùn volenu micca.

Perchè ci sò uccelli chì ùn volenu micca?

Cunsiderendu chì l'acelli volanu in cerca di l'alimentu, ghjunghjenu à un intervallu di staggione diversu, scappanu di i predatori, ghjunghjenu à i siti di nidificazione più sicuri, difendenu u so territoriu è impressiunà i so cumpagni, perchè e spezie d'uccelli perderanu a capacità di vola? In i zoni induve l'uccelli ùn anu micca predaturi naturali, s'appoghjanu in fonti alimentarii cum'è frutti o pesci, ùn anu micca bisognu di migrà, è utilizate altre adattazioni per a prutezzione è u corteggiu, u volu hè assai menu criticu per elli.

caratteristiche di l'acelli chì ùn volenu

L'acelli senza volu anu sempre ali, ma sò spessu più chjuchi o menu sviluppati di quelli chì anu a capacità di piglià u volu. I formi di e piume pò esse sfarenti, cum'è avè un aspettu fluffy cum'è fur o esse chjuchi è compacti per insulali mentre natari. L'acelli chì ùn volenu in generale anu menu osse di l'ala o ponu esse fusionati, facendu l'ale assai menu mobile di ciò chì hè necessariu per u volu. A maiò parte di l'acelli chì ùn volenu mancanu a chiglia di u sternu, vale à dì a parte di l'ossu chì si attacca à i musculi volanti.

Per cumpensà a mancanza di l'ale, questi uccelli spessu sviluppanu un camouflage di plumage megliu, gammi più forti per a corsa, è ancu peri specializati per a natazione o altre adattazioni chì aiutanu à sopravvive nantu à a terra di u so habitat nativu. L'altri usi sò chì servenu cum'è pinne, aiutanu à furnisce l'equilibriu o agiscenu cum'è freni è timoni per i corridori veloci. Certi acelli chì ùn volenu, cum'è u kakapo è u kiwi, anu ancu sviluppatu odori forti chì ponu dissuadà i predatori o aiutanu à attruverà i so cumpagni.

L'uccelli senza volu si trovanu in u mondu sanu, ancu s'è a più alta cuncintrazione di spezie senza volu si trova in Nova Zelanda. Finu à l'arrivu di l'omu in l'isule circa 1.000 XNUMX anni fà, ùn ci era micca grandi predaturi terrestri in a regione. Questa mancanza di predaturi, in più di i diversi abitati di a regione è i ricchi ecosistemi, era l'ideale per l'evoluzione di un gruppu assai diversu d'uccelli chì ùn volenu.

L'acelli chì ùn volenu affruntà parechje minacce chì ponu esse più periculosi per elli cà l'acelli chì volenu. I predatori invasivi, cum'è i misgi è i rati, ponu più efficaci stalk in flightless birds, cumpresi i nidi. Inoltre, l'acelli chì ùn volenu sò più suscettibili à u braconaghju, u trappulu è altre minacce artificiali cum'è a litteratura, a contaminazione, a linea di pesca è più. Perchè ùn ponu micca vulà in un novu locu, a perdita di l'habitat hè ancu una minaccia critica per l'acelli senza volu.

uccelli chì ùn volenu

À u tempu, un gran numaru d'acelli chì ùn volenu volà sò stati cunnisciuti in u mondu è ancu a grande maiuranza anu finitu per esse estinte per diverse ragioni chì ùn sò micca ligati à elli. Unu di l'esempii più pertinenti hè statu l'acellu dodo, chì era un acellu chì esistia per un tempu significativu, da 10.000 XNUMX aC à u XNUMXu seculu. In seguitu, mencioneremu i principali uccelli incapaci chì abitanu ancu oghje.

Struzzu

L'ostruzzi sò l'acelli più grande è ancu i più veloci di a Terra. Il s'agit d'oiseaux incapables de voler appartenant au genre Struthio, qui se trouvent en Afrique, où ils vivent à l'état sauvage et qu'ils sont également élevés pour obtenir leurs dérivés. L'acelli ponu curriri à una velocità di quasi 70 chilometri per ora è spessu usanu a corsa cum'è modu di difesa. L'ostruzzi salvatichi sò nomadi in natura è campanu in gruppi da 5 à 50 individui. Inoltre, ponu ancu i più grandi ova trà tutti l'acelli in u mondu.

Rhea

L'acellu rhea hè assai simili à l'ostru è l'emù, è pare un pocu stranu cumparatu cù l'acelli tipici chì vedemu ogni ghjornu. Malgradu questu, hè abbastanza fascinante è esoticu. Di sta classa d'acelli chì ùn volanu, ci sò dui tipi cunnisciuti oghje, u rhea americanu è quellu chjamatu in onore di l'investigatore inglese Darwin. U rheas appartene à un gruppu d'acelli cunnisciuti cum'è ratiti o acelli chì ùn ponu micca volà.

Rheas sò attualmente listati cum'è quasi minacciati da l'IUCN, un gruppu di conservazione di a natura chì monitoreghja u periculu di l'animali è e spezie. A prutezzione di u rhea hè assai impurtante. Puderanu cresce à più di cinque metri d'altezza è pisanu vicinu à novanta liri. Ùn hè maravigghiusu chì i nandu sò i più grandi uccelli in Sudamerica. Rheas sò di culore grisgiu scuru è i so corpi sò cuparti di piume. Hanu u collu è i gammi assai longu. Ci sò solu trè dita nantu à i pedi di rhea.

ACCELLI CHE NON VOLANU

Cum'è l'struzzu è l'emù, u rhea ùn manca i musculi di u pettu necessarii per elevà u so corpu pesante da a terra per u volu. Inoltre, vale a pena nutà chì l'abitatu naturali di l'acellu rhea si trova in Sudamerica, in particulare in i prati, chì sò grandi spazii aperti ideali per l'animali di pasture. Duranti a stagione di ripruduzzione, u rhea tende à stà vicinu à corpi d'acqua cum'è laghi è fiumi.

kiwi

U kiwi hè un acellu famosu per ùn vola. Incuraghjenu sempre una doppia presa per via di u so corpu tondu chjucu, di piume simili di fur, è di a faccia senza pretensione. U kiwi hè cusì amatu chì hè u simbulu naziunale di a Nova Zelanda. Ci sò cinque spezie di kiwi, tutti nativi di l'isula. Dui di e spezie sò vulnerabili, una hè in periculu, è una hè criticamente in periculu. Ancu s'è grande chjassi di u so habitat forestale sò oghji prutetti, anu sempre u periculu da a predazione da i carnivori introdotti, cum'è i misgi.

I kiwi per ùn vola anu e so ali vestigiali appena visibili trà e so piume molle. Pusanu ancu ova assai grande in quantu à e dimensioni di u so corpu è à l'altri acelli di u mondu. I kiwi adulti sò monogami è s'accoppianu per a vita, passanu finu à 20 anni cum'è un paru fidu. Questi acelli timidi sò notturni è utilizanu u so sensu di l'olfattu per localizà a preda di notte. A cuntrariu di l'altri spezii d'uccelli, i so narici sò situati à a fine di u so beccu, facenu fàciule per sniff out the worms, larvae, è e sementi chì si alimentanu.

Casuariu

Stu animali pò esse cum'è una rapprisintazioni di un dinosauru preistoricu chì si trasforma in un acellu, ma hè in realtà una spezia muderna : u casuariu. Ci sò trè spezie di casuari, u casu di u sudu, u casu di u nordu è u casu di nanu, chì sò tutti nativu di a Nova Guinea è l'Australia. U casu hè u sicondu ucellu più pesante in u mondu (darrettu solu l'ostru). Hà unghie nantu à i so pedi chì ponu crescenu sin'à quattru centimetri di longu è ponu curriri finu à 50 chilometri per ora.

Per d 'altra banda, hè ancu nutatu chì, perchè l'acellu ùn pò micca vola, hà peri extra forti è ben sviluppati, chì face chì i so calci anu un putere incredibile. Tuttu chistu significa chì, ancu s'è u casuariu ùn pò micca volà, hè sempre abbastanza duru per luttà contra i predatori. Inoltre, hè necessariu enfatizà chì solu quelli chì anu avutu u cuntattu umanu sò assai propensi à attacchi.

ACCELLI CHE NON VOLANU

Pinguine

I pinguini sò senza dubbitu l'acelli più famosi chì ùn volenu volà fora di a famiglia di i ratiti. Ci sò diciassette spezie in u mondu sanu, a maiò parte di e quali parevanu assai simili, salvu per uni pochi variazioni in grandezza è marcati nantu à a testa è u collu. U pinguinu turchinu hè a spezia più chjuca, righjunghjendu solu 1 pede in altezza è u pinguinu imperatore hè u più grande, à pocu più di 3 piedi in altezza. I pinguini caminanu goffamente nantu à a terra, ma sò boni nuotatori, usendu e so ali cum'è pinne è i so pedi cum'è timoni. Parechji campanu vicinu à i poli è in e regioni subartiche, mentri àutri campanu in Australia è Nova Zelanda.

Emu

Cum'è l'ostruzzi, l'emu sò parti di u gruppu di ratite di l'acelli chì ùn volenu. L'Emus sò u sicondu uccelli più grande di u pianeta, è anu ancu ali, ma sò limitati à a terra. Questi uccelli chì ùn volenu anu ancu gammi putenti è ponu curriri à velocità di finu à 30 chilometri per ora. Piglianu passi individuali di finu à 9 piedi. E so piume sò più cum'è fur shaggy è e so ali sò solu circa 7 inch long. Emus sò indigeni à l'Australia, induve sò prutetti, ma sò largamente cunsiderati pesti per via di a so propensione à falà nantu à i culturi agriculi in grande quantità è cunsumà.

anatra à vapore meridionale

Ci sò quattru spezie di anatra vapore, trè di i quali ùn sò micca volati. Unu d'elli, u Fuegian Steamer Duck, pò esse truvatu in Sudamerica longu i costi rocciosi da u Sudu di u Cile à a Terra di Fuego. E spezie d'anatra di vapore piglianu u so nome da a manera di natà, quandu si movenu veramente rapidamente, batte l'ale mentre paganu e so gammi, è finiscinu per pare un pocu cum'è un paddle steamer. Intantu, u nome di u genus di l'spezia, Tachyeres, significa "avè remi veloci" o "remi veloci".

U Fuegianu hè u più grande di l'anatre di vapore è u più pesante di l'spezie, assai quasi a stessa massa cum'è a grande spezia d'oca. A so grande dimensione hè à u so benefiziu perchè aiuta à mantene i predatori luntanu da i nidi cù ova o pulcini. L'adulti di Fuegian Steamers anu pochi, se qualchissia, predaturi naturali, grazia à una cumminazione di a so dimensione è u temperamentu aggressivu. E so ali pò esse troppu cortu per u volu, ma definitamente l'utilizanu per a lotta.

Campbell's Teal

L'alzavola di Campbell hè una di e duie spezie di sarda di Campbell. Sti picculi anatre snapping sò notturne, escenu di notte per nutriscia di insetti è anfipodi. Eranu una volta truvati nantu à l'Isula Campbell, u so omonimu, ma sò stati cacciati à l'estinzione quì dopu chì i topi di Norvegia anu truvatu u so modu in terra. Dopu chì una pupulazione hè stata scuperta in un'altra isula, a spezia hè stata listata cum'è in periculu criticu, è i cunservatori anu travagliatu per decennii per creà un prugramma di ripruduzzione in captive.

ACCELLI CHE NON VOLANU

In u 2003, un sforzu massivu hè statu fattu per pulizziari l'Isula Campbell da i topi è altri pesti, è in u 2004, 50 Campbell Teals sò stati liberati quì, marcà u ritornu di a spezia dopu una assenza di quasi 100 anni. Da tandu, u Campbell teal s'hè stallatu in u locu. Ancu s'ellu ferma nantu à a lista di spezie in periculu, u ritornu à a so isula natale furnisce una grande speranza per a spezia.

Grebe Titicaca

Grebes sò acelli amabili, ma sta spezia particulare hè assai ammirata. U grebe Titicaca (cunnisciutu ancu com'è u grebe à ali curtite) si trova in u Perù è in Bolivia. Vive principarmenti in u so omonimu, u Lavu Titicaca, ma pò ancu esse truvatu in diversi laghi circundanti. Ancu s'ellu ùn pò micca volà, u grebe Titicaca pò natà adeptamente. Piglia principalmente cuccioli chjuchi cum'è preda.

Contrairement à de nombreuses autres espèces d'oiseaux incapables de voler qui ont été menacées par les prédateurs introduits pour diverses raisons, le grèbe du Titicaca est menacé par l'utilisation des filets maillants par les pêcheurs. In u risultatu, hè avà listatu cum'è in periculu. Ancu s'ellu in certi spazii sò prutetti, ci hè evidenza chì ùn hè micca fattu un sforzu cuncernatu di cunservazione per questa spezia.

Cormoranu à un bracciu

L'Isule Galapagos sò casa di parechje spezie chì anu evolutu caratteristiche peculiari, cumprese una larga gamma di spezie d'uccelli unichi. Unu d'elli hè l'unicu cormoranu in u mondu chì ùn pò micca volà, chjamatu bè u cormoranu senza volare. Les petites ali épaisses du cormoran incapable de voler témoignent depuis longtemps qu'il a renoncé à la joie du vol. In fatti, l'ale sò circa un terzu di a dimensione ch'elli avianu bisognu per u volu per esse pussibule.

Invece di svelà sopra l'onda, u cormoranu incapace di volare usa e so gammi putenti per natà finu à 300 metri da a riva, in cerca di pesci è altre prede marine. A ricerca hè stata fatta per spiegà cumu u cormoranu perde a so capacità di vola. In u 2017, Leonid Kruglyak di l'Università di California, Los Angeles, hà scupertu chì questu uccelli inghjustu hà una longa lista di geni mutati, cumpresi i geni chì ponu distorsionà a crescita di i membri.

I circadori crèdenu chì hè sta cumminazione particulare di geni mutati chì creanu ali più brevi è osse di u pettu più chjuchi, spogliendu cusì l'acellu di a so capacità di vola. U cormoranu senza volu hè unu di l'acelli più rari in u mondu, in parte perchè si trova solu in duie isule Galapagos. In ogni casu, hè ancu suscettibile à i danni di tempesta è hè statu introduttu à i predatori, cusì l'spezia hè listata cum'è vulnerabile. I sforzi di cunservazione sò impurtanti per a so sopravvivenza cuntinua.

Se ti piace stu articulu nantu à i più famosi Birdless Flightless è vulete sapè più nantu à altri temi interessanti, pudete rivede i seguenti ligami:


U cuntenutu di l'articulu aderisce à i nostri principii di etica edituriale. Per signalà un errore cliccate quì.

Sianu the first to comment

Lasciate u vostru cummentariu

U vostru indirizzu email ùn esse publicatu.

*

*

  1. Responsabile di i dati: Blog di Actualità
  2. Scopu di i dati: Cuntrolla SPAM, gestione di cumenti.
  3. Legitimazione: U vostru accunsentu
  4. Cumunicazione di i dati: I dati ùn seranu micca cumunicati à terzi, eccettu per obbligazione legale.
  5. Archiviazione di dati: Base di dati ospitata da Occentus Networks (UE)
  6. Diritti: In ogni mumentu pudete limità, recuperà è cancellà e vostre informazioni.